EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2011

En jävla gravidmagnet!

Av EVL - 17 augusti 2011 21:38

Det är precis det jag är. Alla runtomkring mig blir gravida och alla ska ha någon gång kring Oktober-Januari. Inte VI såklart men alla andra. Varenda jädra vän jag har är på smällen.


Låg hemma i soffan med feber och kaktusar i halsen när jag bestämde mig för att vara hemma från jobbet imorgon. Eftersom jag bestämt lunchmöte med en väninna så sms:ade jag henne att jag inte kunde. Då skrev hon tillbaka att hon tänkt tala om för mig att de ska ha barn i december och att det var underbart. Ja det är klart att du är det - tänkte jag, för alla blir ju det förutom vi.

Jag har så svårt att unna henne det också. De har nyss träffats. De måste precis ha börjat försöka. Jag ville bara kräkas på telefonen och skicka iväg det som mms tillbaka. HAR HON INTE SETT ALLA LÄNKAR OM OFRIVILLIG BARNLÖSHET SOM JAG LAGT UT PÅ FACEBOOK?! Lite finkänsla tack!


Hur mycket ska man behöva tåla? Det är sju stycken i min närhet som väntar barn kring samma månader nu. Det hela börjar kännas som ett stort skämt. Finns det verkligen ingen som driver med mig? Det värsta är att jag misstänker ÄNNU en vän.


Nä nu stänger jag in mig tills vi sätter igång. Nu får det vara nog. Jag orkar inte mer.

 

 
 
K

K

17 augusti 2011 21:55

Vilken tur att du skapp höra det på en fika! Är ju svårt att hålla masken då juh.. Hoppas verkligen att det är eran tur nu när ni drar igång med IVF!

Kram

http://alltinggar.blogspot.com

EVL

21 augusti 2011 18:51

Ja verkligen. Hade nog inte kunnat hålla masken så bra.
Tack så mycket!
Kramar!

 
Ninna /villblimammanu

Ninna /villblimammanu

18 augusti 2011 01:57

Oj vännen, låter som mitt mardrömsår 2009 då ALLA jag känner fick sitt tredje jä...la barn. Fy faan vad tungt det var!!! Enj tack, det önskar jag inte någon. Illa nog med en eller två nära vänner som vaggar runt, men när ALLA gör det DÅ VILL JAG BARA DÖÖÖÖÖ.

Stor kram Ninna

http://www.villblimammanu.blogspot.com

EVL

21 augusti 2011 18:47

Fy vad jobbigt. Förstår precis hur jobbigt det måste ha varit.

Kramar tillbaka!

 
Ingen bild

Mrs L

18 augusti 2011 08:53

Jag förstår precis hur du känner dig!! Det är hemskt! jag blev arg bara Victoria och Daniel gick ut med att dom väntade en liten tronarvinge. Vi gifte oss nästan samtidigt och jag har nästan haft dom som måttstock och tänkt: jaja.. vår kronprinsessa är inte heller gravid! Nu blev det tyvärr så iallafall.. Jag blir så avundsjuk.

Glöm inte att vår tid kommer!! SNART!!

Kram

EVL

21 augusti 2011 18:46

Förstår det vännen. Svartsjukan kan verkligen äta upp en innifrån ibland.

Ska försöka tänka på det. Hoppas för oss båda!
Kramar!

 
Ingen bild

Sara

18 augusti 2011 09:58

Hej. Vet precis hur du känner. Vi har försökt bli gravida i 4 år nu utan att lyckas. Det var först i år som vi fick hjälp. Ingen har velat hjälpa oss innan. Alla andra får barn utom vi. Och vart man än går så ser man tjejer som är gravida, man ser barnvagnar. Kollar man på tv så är där lik förbannat ett program om små, söta bebisar. Kram

EVL

21 augusti 2011 18:45

Hej Sara,
Oj vilken lång väntan! Otroligt att ni inte fått hjälp förens nu. Skickar styrkekramar och hoppas att ni lyckas snart!

 
candra

candra

18 augusti 2011 10:36

Det är så tråkigt när det händer, ett år efter att vi började försöka blev nästan alla mina vänner gravida och bara efter några månaders försök. Kommer ihåg en kollega som blev ihop med sin kille, hon plockade ut sin p-stav efter att jag berättat att jag slutat med p-piller. Det tog 2 månader för dem och dem bodde inte ens ihop, dem hade hunnit vara ihop i 6 månader och den vänskapen dog ganska snabbt för jag unnade inte henne denna lycka. Jag tyckte att det var orättvist, bättre blev det inte när hon hela dagarna gick omkring och klagade, tryckte upp magen i ansiktet på mig och vägrade utföra vissa uppgifter som att lyfta en produktkatalog för att hon hade ont i ryggen.

Har tyvärr inga hjälpande ord för att du ska ta dig igenom detta men det blir dock lättare att ignorera efter ett tag, men bara tills man får bilder upptryckta i ansiktet.

Sänder kramar och jag tänker på dig och E

http://hizukiblogg.cryptorize.com

EVL

21 augusti 2011 18:44

Fy vad jobbigt. Att människor kan vara så oförstående! Blir så arg

Tack för kramar och tankar vännen! Det betyder mycket för oss.
Kram tillbaka

 
Ingen bild

Mia

18 augusti 2011 12:53

STOR KRAM skickar jag dig via internet!
Jag är också ofrivilligt barnlös men har som tur inte så många vänner som är gravida trots att jag är över 30 - antingen är dom singlar eller vill inte ha barn ännu. En vän fick barn idag via planerat kejsarsnitt och hon tyckte det var så synd att hon missar allt program som händer i vår stad de närmaste veckorna??! Jag hade sådan lust att säga något syrligt tillbaka.. Hon är en av dom få som jag berättat om våra problem :(

EVL

21 augusti 2011 18:42

Tack Mia! Det värmer verkligen :)
Vilken otroligt otänksam kommentar av din vän! Speciellt när hon vet om att ni har problem! Förstår att det är svårt att berätta hur stötande det där var men kanske hon borde få veta så att ni slipper fler kommentarer av samma karaktär?
Kram!

 
Orättvisan.

Orättvisan.

18 augusti 2011 13:16

Fy. Fan. Vi fick "bara" två gravidbesked innan och under vår IVF-tid samt ett samma dag som han berättade att vi är gravida för sina vänner. Det var tillräckligt jobbigt och jag var så otroligt ledsen varje gång. Så jag kan verkligen inte föreställa mig hur du känner med sju! Oroa dig inte för mycket bara, snart är det ER tur! <3

http://www.orattvisan.blogg.se

EVL

21 augusti 2011 18:41

Ja det känns som flera flera för mycket! Tack vännen! Kramar

 
Fröken solstråle

Fröken solstråle

18 augusti 2011 13:43

Kraaaam.....
Är lite i samma sits just nu...
Finns inte mycket jag kan säga, kan bara skicka en stor kram idag...!

http://www.solensstralar.blogspot.com

EVL

21 augusti 2011 18:40

Tack!
Fy, det är ingen rolig sits att befinna sig i. Skickar varma förstående kramar tillbaka till dig vännen!

 
Medan Du Finns

Medan Du Finns

18 augusti 2011 15:40

Åh, jag har fått en sån flashback nu. Allas barn börjar nämligen skolan. DET är odd. Då känns det så fruktansvärt definitivt. Minns inte om det är bättre eller sämre än när alla blev gravida.
Och om hopp... jag vet inte. Jag tror att de i alla fall inte ska spela någon roll för resultatet. Jag hade ju helt tappat hoppet, men det kom tillbaka igen. Lite. Det är ändå lite som en trisslott. Några vinner ju, eller hur?

http://medandufinns.wordpress.com

EVL

21 augusti 2011 18:35

Usch vad jobbigt, förstår att det känns.
Kram!

 
Anna

Anna

18 augusti 2011 16:31

Åå, förstår att det är tufft men det kanske inte är så länge kvar för er heller ;)

Kramar!!

http://www.enmammawannabe.blogspot.com

EVL

21 augusti 2011 18:40

Ja nu är det bara dagar kvar.. :)
Kramar!

 
Cecilia summerar

Cecilia summerar

18 augusti 2011 19:09

Åååååh :-( Så tungt att graviditeterna slår som spön i backen omkring dig. Och slår ner dig.... Jag önskar jag kunde skicka ett paraply som håller de onda spöna borta tills du själv är den lyckliga.
Styrkekramar

http://www.villhabarn.se/blogg/3395

EVL

21 augusti 2011 18:39

Tack för omtanken vännen

 
Kix

Kix

18 augusti 2011 22:25

Jag kom på.... babe magnet (som man hör de säga på vissa filmer) får ju faktiskt en HELT annan betydelse för dig...

Kram Kix

http://kix.bloggplatsen.se

EVL

21 augusti 2011 18:39

Haha, ja det kan man verkligen säga!
Kramar!

 
Ingen bild

Lisa

19 augusti 2011 16:19

Jobbigt :-( Men snart börjar eran barnverkstad på allvar. Härda ut <3

EVL

21 augusti 2011 18:38

Tack

 
Fia

Fia

25 augusti 2011 21:04

Första hjälpen - skaffa några icke-gravida kompisar? Usch, förstår att det lockar fram alla ens dåliga sidor för det blir liksom för mycket. Förra hösten var det 5 av mina vänner som var gravida (och några bekanta), men det var innan det blev så känsligt för mig.

http://fiavillhaenunge.blogspot.com

EVL

26 augusti 2011 08:30

Ja, har många gånger funderat på att rekrytera bland pensionärer, men jag har inte realiserat det än ;)

Vilken tur att du kunde ta dig igenom dina vänners graviditeter utan större besvär. Du är duktig på att distansera dig och det är nog jättebra. Försök behålla det så länge du kan.

Kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards