EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2011

Om 22 dagar...

Av EVL - 23 augusti 2011 16:33

Nu är jag hemma igen. Jobbet sög in mig i möten och deadlines så fort jag satte min fot där efter besöket hos TF så jag hann aldrig med att skriva en uppdatering. Men här kommer den.


TF gick igenom alla steg i en IVF-behandling. Jag visste ju såklart det mesta eftersom man blir lite av en självlärd expert av barnlöshetskarusellen, men det var nog nyttigt för E (som föresten var "drogad" av lugnande tabletter eftersom han blir så nervös av läkare). Vi disskuterade lite om hur det gått med hormonstimuleringen och TF tyckte att det är konstigt att vi inte lyckats eftersom vi fått till fina ägglossningar flera gånger. Jag frågade om det fanns risk att äggkvalitén inte är bra eller om det kan vara något fel med livmodern men det avfärdade han snabbt. Det enda han kunde tänka sig är att mina äggstockar kanske inte rör sig som dom ska och att ägget inte når livmodern pga detta.


Jag berättade om att jag upplever att jag är känslig kring livmodern ibland, oftast veckan innan mens. Han pratade lite om endometrios men jag är osäker på om det verkligen kan vara så, jag har ju inga kraftiga blödningar och inte särskilt ont vid mens. Jag har inte heller ont när vi har sex, det är bara en väldigt svag mensvärk som kommer efter en orgasm ibland. Oavsett så tyckte TF inte att det förändrar något ifall jag har endometrios eller inte, behandlingen är densamma oavsett.


Efter informationsmötet fic vi sitta i ett annat rum med fina T som också jobbar på kliniken. Hon förklarade hur vi ska göra med sprutor, spray och när/var/hur jag ska lämna blod. Som jag befarade så fick jag inte börja direkt utan måste vänta till dag 21 innan vi kan sätta igång. Kommer mensen imorgon blir det äggplock V42. Det är mitten av Oktober!!! Hur långt är det inte dit då?!

Både jag och E är så glada att vi äntligen är på g men samtidigt är det sååå jobbigt att behöva vänta hela tiden. Men vi tar det etapp för etapp. Nu väntar vi de 22 dagarna det är kvar innan vi kan börja spraya och sen går det nog fort.


Istället för Puregon ska vi nu prova Menopur och det känns kul. Det gör att det är enklare att se detta som något helt nytt istället för att tankarna ska gå till våra misslyckade hormonstimuleringar. TF trodde att vi kommer att få ut fler än 5 bra ägg (10-15 st tippade han på) så han förberedde oss på att de antagligen långtidsodlar vilken betyder att vi åker hem mellan äggplocket och ET. Det blir mycket bil men herregud vad det är värt det i slutändan!


Efter besöket åkte vi till sjukhuset i Sundsvall för att lämna blod båda två. Skrev jag att E är rädd för sjukhus? ;) Sjuksköterskan hade skrattat åt honom när han sätt där och kramade armstöden i panik innan hon stack honom i armen. Men han var väldigt stolt efteråt. Vem vet, han kanske har vant sig innan V42... I andra fall har vi många lugnande tabletter kvar i burken :D


Då börjar vi en ny väntan nu då. Eller egentligen två. Vänta på mensen 1/2 dag kvar (förhoppningsvis) och väntan på att få börja spraya 21 1/2 dag kvar!

 

 
 
Malin

Malin

23 augusti 2011 17:45

Va skönt för er att ni är på gång!! Spännande!! "Inget är väl som väntans tider"..... :)

http://varkampofrivilligbarnloshet.blogspot.com

EVL

25 augusti 2011 15:32

Tack, ja verkligen!

 
Mia

Mia

23 augusti 2011 18:09

Grattis till startplan!!! Tiden går fort ska du se, sprayperioden kan vara lite seg ibland men sen när ni väl är i slutet av den så rasslar det bara till och vips så är ni på äggplock och sen återföring :)
Önskar er stort lycka till av hela mitt hjärta!

Många varma kramar

http://swimmia.blogspot.com

EVL

25 augusti 2011 15:25

Tack Mia, det känns jättebra att ha en plan äntligen.
Önskar verkligen er detsamma!
Kramar!

 
Orättvisan.

Orättvisan.

23 augusti 2011 18:12

Åååååh vad jag önskar och hoppas att ni ska lyckas på första försöket! <3!

http://www.orattvisan.blogg.se

EVL

25 augusti 2011 15:32

Tack vännen

 
Emma

Emma

23 augusti 2011 18:21

Ja, väntan är så otroligt seg. Men ni är där på ett kick! Jag hoppas att Menopur är det absolut rätta för er:-)

http://ivantanochforvantan.blogspot.com

EVL

25 augusti 2011 15:32

Ja det hoppas jag också. Har läst att det blir lite färre ägg men bättre kvalité så vi hoppas på det.

 
Jane

Jane

23 augusti 2011 19:08

Låter underbart att ni äntligen har en plan som kommer fungera inom en snar framtid! :)
Glöm inte bort att leva så länge bara.. Kramar från mig.

http://www.vi2blir3.blogspot.com

EVL

25 augusti 2011 15:33

Ska försöka :)
Kramar tillbaka!

 
M

M

23 augusti 2011 19:10

Härligt att höra att det gick bra! Det är lätt att tänka att v 42 ligger långt bort men försök ta det steg för steg så kommer tiden att gå mycket snabbare, promise! :)

http://bortomlangtan.blogspot.com

EVL

25 augusti 2011 15:31

Hoppas hoppas!

 
Anna

Anna

23 augusti 2011 19:20

Nu är ni äntligen på G! IVF låter perfekt för er, det kommer säkert att gå bra.

Förlåt med jag blir alltid så full i skratt när jag läser om din sambos läkarskräck och att han satt där "drogad". Fy vad hemsk jag är! (Säg inte till honom att jag skrev det här ;))

Kram!

http://www.enmammawannabe.bogspot.com

EVL

25 augusti 2011 15:31

Hoppas att det gör det. Hoppas för er också!

:) Du är inte hemsk, jag skrattade också åt honom.

Kram!

 
Morgonpigga Evelina

Morgonpigga Evelina

23 augusti 2011 19:28

Grattis till IVF-planeringen och till att ni snart är igång! Jag tror nog att 22,5 dagar går snabbt och att du får börja spraya innan du vet ordet av. Kanske dags för en ny fin tavla innan dess? Oj, vad E kommer att få vänja sig vid sjukhus innan ni är färdiga. Det blir ju VUL, ägguttag, ET och VUL igen förhoppningsvis. Efter ägguttaget får du inte köra bil så det kanske är idé att vänja av honom från lugnande innan dess? ;-)
Många lycka-till-kramar från mig

http://morgonpigg.nu

EVL

25 augusti 2011 15:30

Ja han kommer nog att vara fri från sin rädsla efter detta :)
Det är lugnande tabletter av naturläkemedel så det är ingen fara att köra bil :D

Tack! Kramar och lycka till tillbaka!

 
Tea

Tea

23 augusti 2011 19:36

Det blir mycket väntan men nu har ni något konkret att räkna ner till. Kram

http://Langrean9manader.blogspot.com

 
Du + jag och framtiden

Du + jag och framtiden

23 augusti 2011 20:33

Skönt att ni har en plan!! Att försättas i klimakteriet är en upplevelse! =) (Man vet vad man har att vänta sig typ) Din sambo kommer nog vänja sig, även om han inte själv kommer utsättas för sprutor mer, men det blir svårt att inte vara delaktig i allt kring dig! Många sprutor, klinikbesök och kontroller blir det!! =) Jag tycker att det låter vettigt att du tar ett steg i taget. Det blir mindre stress då!! Kram!!

http://dujagochframtiden.blogspot.com

EVL

25 augusti 2011 15:27

Ja stackars E. Men han får härda ut helt enkelt :)

Kram!!

 
Ingen bild

Karin

23 augusti 2011 21:04

Hej!

Jag håller tummarna för er! Har följt din blogg ett bra tag nu och känner så väl igen mig i det mesta du skriver. Nu är jag ÄNTLIGEN gravid efter nästan två års försök. Är oförklarligt barnlösa och provade insemination två gånger innan vi gjorde IVF. Fick bara ut 5 ägg varav två blev fina embryon. Första försöket misslyckades och jag var helt knäckt under några veckor. Men vi tog nya tag och satte in det enda ägget vi hade kvar som var fryst. Hade börjat tappa hoppet och ställt in mig på en ny omgång med sprutor och allt men så funkade det helt plötsligt! Är så oändligt tacksam över att äntligen vara gravid och hoppas nu att allt ska gå vägen (går in i v 20 imorgon). Med denna kommentar vill jag egentligen säga dig följande saker:

- Bara för att det inte lyckas på första försöket så betyder det inte att det inte kan lyckas nästa gång. (Givetvis hoppas jag ju att det ska funka direkt för er).

- Nu när jag äntligen blivit gravid känns det som att de två jobbiga åren av kämpande och besvikelse faktiskt inte längre spelar någon roll, konstigt nog.

- Jag känner mig så otroligt tacksam för varje dag jag får vara gravid och ser det verkligen inte som en självklarhet. Något jag förmodligen skulle gjort om det gått på något av de första försöken. Och jag är GLAD över att få känna så och ha de erfarenheter jag har.

- När du väl blir gravid så går tiden fort! 20 v (som jag gått nu) är ingenting ju om man tänker på denna långa väntan och dessa eviga nedräkningar till nästa ÄL, mens, hormonbehandling osv.

Önskar er som sagt stort lycka till och håller tummarna för er! Försök att njuta av allt sånt som gravida och småbarnsföräldrar inte kan göra medan ni väntar på behandling; Ät och drick gott, träna, sov länge, res osv. Det fick iaf mig och min man att må lite bättre.

Kram

EVL

26 augusti 2011 08:33

Hej Karin,

Vad kul att du valt att följa mig och att du håller tummarna, tack för det! Och grattis till den efterlängtade graviditeten!!

Vilka fina råd. Tack så mycket för din kommentar, den ger mig hopp!
Kramar

 
R

R

23 augusti 2011 21:34

Härligt! Nu är ni snart igång ju =) Hejjar på er

http://vantanochlangtan.blogg.se

EVL

25 augusti 2011 15:26

Tack så mycket!

 
Cecilia summerar

Cecilia summerar

23 augusti 2011 21:38

Nu är ni på gång! På riktigt!
Allt gott och stora kramar

http://www.villhabarn.se/blogg/3395

EVL

24 augusti 2011 13:28

Ja det känns jättebra. Tack så mycket

 
Åren går

Åren går

23 augusti 2011 22:02

Passa på att njuta av vin! Även om det inte spelar någon roll för mig nu när alkohol känns sekundärt så kan jag tänka tillbaka på sista helgen innan behandlingen startade då jag drack gott vin och massa god champagne. :-) Fint minne.
Kram

http://Arengar.wordpress.com

EVL

25 augusti 2011 15:27

:) Det ska jag göra

Kram

 
amanda

amanda

23 augusti 2011 22:22

Härligt! Nu räknar vi ner dagarna tillsammans och håller tummarna hårt hårt för medgång under ivf och för en lyckad graviditet! Är väldigt glad för din skull :-)
Haha stackars E. Kommer han att svimma när du ligger och ska föda barn eller ;-)
För du kommer få lyckan att föda erat barn!

Kraaaaaam!

http://amandabergklint.bloggplatsen.se

EVL

24 augusti 2011 14:58

Tack så mycket vännen!
Det kommer han antagligen att göra. De får väl fixa en till säng till honom kanske ;)

Kram!

 
Ingen bild

Maya

24 augusti 2011 08:32

Tålamodsprövande är det med all väntan!! Låter bra att du får menopur i stället för puregon.. nytt preparat, ny behandling, nya chanser!

EVL

24 augusti 2011 14:58

Ja det är det verkligen. Känner också att det blir bra med nya sprutor :)

 
Mitt här och nu

Mitt här och nu

24 augusti 2011 11:05

Förstår att det är jobbigt att vänta. När man kämpar för ett barn känns det många gånger som att vänta är det enda man gör. Men nu är i alla fall bollen i rullning och jag hoppas innerligt att väntan kommer vara mödan värd. Att ni får ett fint plus på stickan och en underbar liten bebis efter er IVF. Fortsätter hålla tummarna stenhårt för er! Det SKA lyckas!!Massor med kramar

http://www.mittharochnu.blogspot.com

EVL

24 augusti 2011 13:29

Ja det är det och dagar känns som veckor eller månader ibland. Men det är skönt att det är på g iallafall :)
Tack vännen!
Massor med kramar tillbaka!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards