EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012

Amningsbråk

Av EVL - 1 oktober 2012 19:59

A-V har börjat strula när det är dags för mat. Efter kanske 5 minuter på höger bröst (det minst populära, se tidigare inlägg) och 10 minuter på vänster så släpper hon taget och blir jättearg. Hon skriker och sparkar med benen och river mig på brösten. Det känns inte som om hon får ut så mycket mjölk längre. I vanliga fall vill hon äta i sammanlagt en timme.

Det kan ju vara så att hon ör mätt och bara vill snutta, att hon då blir arg för att det kommer mjölk... men det verkar ju märkligt att hon skulle vara nöjd efter en kvart helt plötsligt. När hon släpper bröstet suger hon istället frenetiskt på näven istället.

Har äntligen fått henne lugn genom att ha henne i amningsposition men med napp.

Någon som varit med om något liknande? Tips mottages gärna!

 
 
Ingen bild

Karin

1 oktober 2012 20:11

Mitt tips är att lägga till lite ersättning efter amningarna, hon verkar ju vara en hungrig bebis. Så gjorde jag med min son när han började strula sådär. Min mjölk räckte helt enkelt inte. Lycka till!

 
Ingen bild

Fröken solstråle

1 oktober 2012 20:25

Det händer med Iris med, när hon är trött tar hon inte ens bröstet utan skriker bara, men det är bara att tjura på, vill hon inte låt henne ta nappen och komma till ro, de äter oftast det de behöver, så länge hon går upp i vikt och inte skriker massor mellan målen är det ingen fara, kanske att mjölken inte rinner till lika snabbt, det gör den inte på mig. Får hon bara träna lite och vänja sig vid att hon faktiskt måste suga lite mer för att det ska komma så ordnar det sig nog=)

 
mammaTEA

mammaTEA

1 oktober 2012 20:40

Så där var det för mig när Nils inte fick i sig tillräckligt med mat. Varje amningstillfälle var en kamp och när vi sen kom till bvc och vägde hade han gått ner i vikt. Jag intensivamade (var annan timme) men han gick inte upp i vikt. Jag kunde amma över 30 minuter och ändå åt han en hel flaska ersättning efteråt. Nu ammar jag högst en kvart (bvc instruktioner) och ger sen ersättning. Det har funkat bra och nu när NIls är mättare så funkar amningen bättre igen och Nils är en glad bebis igen.

Hoppas att det ordnar sig för er! Ring bvc och rådfråga dem om du känner dig orolig och frustrerad.

http://mammatea.se

 
Linnea.

Linnea.

1 oktober 2012 20:46

Njaaa, alltså... Jag tror bara jag ammade i 40-minuter en timme den första månaden eller så,sen gick det snabbt över till att hon åt tio minuter per gång ungefär istället. Hon fick i sig så mycket mat och ammade så bra att det räckte, och mjölkens sammansättning anpassas ju som sagt i takt med bebisen, dvs den kanske blir fetare/mer näringsrik när hon bara behöver äta kort tid? Jag tror att Elsa ammade i snitt 6 minuter varannan/ var tredje timme och hon gick upp JÄTTEbra i vikt! Som min bvc-tant sa - Jag har aldrig hört talas om en bebis som svälter sig själv! ;) Så det låter ju vettigt det där med att hon kanske blir sur när du försöker truga i henne mer och att hon sen istället bara vill gosa? :) Fast fråga BVC.

Kramar!

http://linneabatsman.blogspot.com

 
Ingen bild

Jenny

1 oktober 2012 21:21

Det var länge sedan jag ammade själv så lite mossig är jag... Kan det vara så att hon nu har blivit lite större och då orkar suga "slut" på mjölken fortare än innan? Samtidigt som hon ev. behöver mer mjölk också (tillväxtperiod)? Isåfall borde det bli lugnare igen om ett tag när brösten har justerat mjölkmängden efter de nya förutsättningarna. Tycker mig minnas något liknande med mitt första barn.

Hoppas det lugnar ned sig snart iaf!

 
Ingen bild

Fia

1 oktober 2012 21:52

yes, min ena blev arg och d* var hon m*tt. Bvc bekrftade att den mesta mjlken kommer frsta 5 min. De kan ha snuttbehov s* tjejen fick napp f*rut. Nu tar det bara 10-20 min fr mig att amma bda tjejerna efter varandra.

 
Evelina

Evelina

1 oktober 2012 21:55

En grej bara... Ett barn äter bara effektivt i 10 min. Övrig tid utöver det är myssnuttande. Alltså behöver tidsskillnaden inte innebära så mycket. Prutten var ofta arg i perioder förr vid bröstet. Det blev bara konflikt och jag var så frustrerad och orolig för att han inte fick i sig så ibland blev det nästan att jag "tvingade" honom till bröstet. Inte bra. Bättre att ta det i pruttens takt. Fick tips om att stryka lite försiktigt på överläppen - om bebisen reagerar och letar efter tutte=hungrig, ingen reaktion = inte hungrig (jag tror jag att jag feltolkade honom ibland). Annars funkar det ibland om jag byter amnningsställning, provar liggande tex. Sen kan det vara för mycket mjölk, magknip, rap (rapar du henne?). Det är få saker som stör prutten så mkt som rap el prutt på tvären..

http://cuteewe.blogg.se

 
Ingen bild

Maria

1 oktober 2012 22:26

Hon suger säkert mer effektivt för att hon vuxit till sig, och jag tror att det du tror (om snuttningen) är rätt för man brukar ändå ha på känn vad felet kan vara!

 
Sarah

Sarah

2 oktober 2012 13:30

Jag upplever samma. Min son vill efter en stund bara snutta lite. Han har alltid varit snabbäten, klar på 10-15 min. När han blir arg efter 10-15 min stoppar jag in nappen, men låter han ligga kvar i amningsposition för de vill vara nära. Då är han supernöjd med det. Kram Sarah o Emilian

http://www.mammapappaemilian.wordpress.com

 
Luiza

Luiza

3 oktober 2012 16:05

Tack , finaste, underbaraste för din omtanke!!!!
Den är verkligen så välkommen.

Ja, vi pratade lite om det där med att skriva saker på papper...
Vi får se om vi tar hjälp av familjerådgivningen i vår kommun, men troligtvis gör vi det. Sen behöver nog jag prata ut om mina demoner med någon själv. En psykolog eller nåt...

Har läst ikapp lite, och sett att du lagt ut bilderna från er tidningsannons...alltså ni är ett sånt snyggt par. Jag orkar inte. Ni är skitsnygga =).Och så den perfekta lilla detaljen där: A-V =).

Hoppas du får en fin kväll.
Kramar/
Luiza

http://www.mellanhoppochfortvivlan.blogspot.com

EVL

8 oktober 2012 16:48

Rätt tänkt tycker jag. Man ska inte vara rädd för att ta hjälp.
Tack så mycket! Ni är också helt underbart fina alla tre

 
Lina

Lina

3 oktober 2012 16:22

Astrid gör likadant på kvällarna. Och då kom jag på att jag knappt hade någon mjölk på kvällen. Nu pumpar jag ut under dagen och ger henne i flaska på kvällen. Det har funkar men jag försöker få igång mer mjölkproduktion igen. Mysigare att amma tycker jag :-)

Kram min fina vän

http://Bubblanochjag.blogg.se

 
Ingen bild

Lilla bönan

3 oktober 2012 22:36

Jag tror precis som du att hon nog bara vill snutta lite. Känner igen det där då Alex är likadan, ibland vill han inte ha mat utan bara snutta i amningsposition. Det mörker jag genom att han suger på bröstet, släpper, suger lite, släpper osv. Ger jag honom nappen då blir han nöjd och ibland somnar han då. Ibland vill han snutta på nappen en stund och sen fortsätta äta. När han har magknip kan han också släppa bröstet och vilja ha nappen i stället i amningsposition.
Kram

 
Anna

Anna

3 oktober 2012 23:08

Så där blir det för oss med ibland. Har tyvärr inte heller förstått riktigt vad som är fel. Ibland hjälper det att byta bröst, ibland tror jag det handlar om att hon inte är hungrig helt enkelt och någon gång har jag lagt henne mot axeln också har det kommit en jätte rap (typ som en hel kar ;)) så då var det kanske det som gjorde henne ledsen? Har också funderat om hon får i sig för lite mjölk men hon är så nöjd och glad (*peppar peppar*) mellan amningarna så det har jag uteslutit. Kikar in senare för att se vad du får för svar, hoppas jag får lära mig något också.

Kram!

http://www.enmammawannabe.blogspot.com

 
Ingen bild

Helena

4 oktober 2012 14:48

Hej, Vår tjej håller på sådär ganska mycket. Jag har också trott att mjölken börjar ta slut men om jag klämmer på bröstet när hon släpper det så kommer det mjölk. Jag tror att i mitt fall så kommer mjölken ganska fort och hon får svårt att svälja den och släpper därför bröstet. Det här började när mjölken hade kommit igång ordentligt efter ca 6-7 veckor tror jag. Vissa dagar är det bättre och andra mest bara bråk. Jag ger henne flaska ibland när det krånglar för mycket mina bröstvårtor är riktigt ömma till och från. Annars är det nog bara att kämpa på. Ta bort henne från bröstet och lägg till henne efter ett tag igen. Hoppas att det löser sig för dig. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards