EttVanligtLiv

Direktlänk till inlägg 13 november 2014

Gravidyoga, plåsteraccessoar och navelns dagar är räknade

Av EVL - 13 november 2014 09:52

Igårkväll njöt jag och bäbisen av gravidyoga igen. Man får sitta gränsle över ett stort bollster för att bäckenet ska slippa belastning ett tag. Det är så otroligt avslappnande och mysigt och nu när alla i gruppen är rätt så stora börjar vissa somna på gravidkuddarna lite här och var. Alla grymtar och låter när vi ska röra oss till nästa ställning. Vissa mår illa lite då och då och får sätta sig upp och andas. Allting är tillåtet och ok. Instruktören går runt och ger massage i pannan med goda oljor och bullar upp med kuddar under kroppsdelar som behöver avlastning. Nästa gång är sista gången vilket är supertråkigt. Önskar nästan man kunde packa ner den där kvinnloga instruktören i förlossningsväskan.


Det är mycket fokus på andning och avslappning men även lite stretch. Vi har övat på en massa bra rörelser för att öppna upp bäckenet och få avslappning under värkarna. Får se om jag får en chans att använda mig av dem när det är dags. Förra förlossningen försvann alla tankar på att andas riktigt eller att ens prova olika ställningar. Det var som att kroppen tog över totalt. Jag ville absolut inte gå upp och gå eller sitta och gunga på en medicinboll. Andningen fanns där ändå på något sätt och det gick ju smidigt och fort.




Bäbisen har alltid helst legat med kroppen vid min högra sida och med fötterna/knäna tryckta mot ovansidan på magen. Nu verkar den vilja variera sig lite och flera gånger denna veckan har den nog provat att rotera helt där inne. Det medför att det trycks ett knä eller något väldigt hårt mot baksidan av min navel. En väldigt märklig och kraftig känsla som får mig att skrika till och stanna upp. Imorse hände det flera gånger och A-V tittade förundrat på. Varje gång jag skrek till och höll mig på magen tog hon upp ett påhittat plåster och satte det på det "onda". "Jag sätter plåster på dig mamma" sa hon och sen fick magen sig en puss.


Det är något speciellt med henne och plåster. Först var hon rädd för dom och blev fruktansvärt ledsen och rädd så fort hon såg ens asken. Så köpte vi plåster med Svampbob Fyrkant på och något förändrades omedelbart. Nu bär hon dom som accessoar istället. Ett sitter så fint på handen och det fick hon som muta för att hon skulle sova i sin egen säng på natten. Det är det första hon tittar efter när hon vaknar och hon tror också att allt ont kan botas av ett plåster :) I wish!


Hon är mycket för accessoarer i övrigt också. Igår fick hon en röd klocka av mig som vi satte kring hennes lilla arm. Hon blev mycket kär i den. Då och då tittade hon på den och sa "klockan är...9..8!" Den verkar alltid vara det, 9..8. Hon älskar också att gå runt med sin lilla röda handväska runt armen. Varje dag är det nya saker i den och man kan bli förvånad över vad man hittar om man rotar lite där. Då hon blir less på sakerna lägger hon över dom i någon påse hon hittat eller på golvet i hennes rum. På sistone har hon också fått upp ögonen för pengar och älskar att lägga ner kronor i hennes lilla sparuggla - som börjar bli rejät tung. Igår efter yogan kom mamma hem med henne till mig och började direkt rota i sin plånbok. "Jag har lovat A-V pengar" sa hon och A-V sträckte genast fram händerna. Hon fick 29 kronor i småpengar och sprang för att lägga dom i sparugglan. Vet inte riktigt vad jag tycker om det ;) En liten smak av tiden med tonåring sen kanske?


Vecka 29 - fortsättning
Det känns som om jag ska småsvimma hela tiden. Så fort jag sitter bekvämt på en stol eller i en soffa stryps något i kroppen och jag börjar må illa och försvinna lite i huvudet. Det känns liksom svårt att andas och som att det byggs upp ett väldigt tryck innifrån.


Jag tror att jag börjar få lite förvärkar. Det kommer som ett band, som mensvärk, men håller sig hela tiden långt ner i magen. Kommer ihåg att värkarna började så, som ett pirr långt ner i magen som sedan växte över hela livmodern.


Ryggen håller på att döda mig på natten. Jag kan inte ligga på rygg eftersom magen trycker för mycket innåt och gör så att det känns som om svanken ska gå av. På sidan med en kudde mellan benen är fortfarande det bästa alternativet men jag måste ändå vända på mig var 5.e minut.


Bäbisen har hicka säkert 7 ggr varje dag, minst. H*n måste ligga med lillmunnen öppen mycket.


Jag är så himla törstig hela tiden att det är inte klokt. Kylen är full av iskalla lokaflaskor som jag går och halsar ifrån.


Mår illa av tanken på mat men äter som en häst. Värst är det på kvällen när jag måste göra middag. Ingenting lockar mig förutom kanske att dricka kall mjölk och äta en macka. Fast mjölken gör att halsbrännan blir värre.


Halsbränna all the time. Får inte ligga länge på vänster sida för då sätter det igång.


Ett satans tryck neråt i underlivet. Verkar som om flera på gravidyogan har samma problem och igår fick vi tipset att använda en riktigt tjock binda och ett par hårda trosor så att något "trycker tillbaka" underifrån. Låter skönt men orkar inte engagera mig för att prova. Tanken på hårda trosor känns inte heller lockande när man har mer fläsk än vanligt på höfterna. Jag behöver inte fler saker som gör mig kurvig just nu.


Craving efter granatäpplen och sura mandariner. Förutom det har jag nog inte haft något superbehov av något speciellt. Bara mycket av allt, och ofta.


Magen är jättehård hela tiden tycker jag. Navlens dagar är räknade :)

 
 
Sandra

Sandra

13 november 2014 11:31

Såg på instagram att du går på yoga Shala (osäker stavning) det är iaf en tjej från Ånge som äger det, Therese lögdahl är det hon som är instruktör? Hon har yogaklasser i Ånge också och jag hoppas verkligen att det blir en gravidyoga grupp till våren :)
Kram!

http://Zazzriz

EVL

13 november 2014 14:13

Ja precis :) det är Therese som kör den. Hon är sååå bra! De kommer snart lägga ut om vårens kurser ;) kram!

 
Pernilla

Pernilla

13 november 2014 13:13

Vilken fin dotter!
Klart de magiska plåstrena lindrar vilken smärta som helst!!!

http://langtarefterdig.bloggplatsen.se

EVL

17 november 2014 12:48

Tack så mycket Pernilla!

 
Oslofru

Oslofru

13 november 2014 15:03

Måste bara säga att jag älskar din header, den är så otroligt fin <3

http://www.oslofru.com

EVL

17 november 2014 12:48

Tack så hemskt mycket! :)Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EVL - 10 februari 2022 15:51


Jag gick tre dagar över tiden med de andra barnen så jag var nog inställd på att gå över även denna gång. Fastän kroppen testat mig lite då och då i flera veckor innan bf. Jag sa rätt ofta "Nä den här bäbisen kommer att komma tidigare" men bf närmade...

Av EVL - 15 december 2021 19:53

Precis som när jag var höggravid med Elvis så kände jag mig aldrig riktigt färdig med att vara gravid. Jag ville hålla kvar vid tiden så mycket som det bara gick och hade nästan ångest över att det snart skulle vara över. Visst var det jobbigt. Det v...

Av EVL - 15 november 2021 09:18

Jag vaknar till på morgonen av att E ska gå upp. Upptäcker att Elvis ligger vid mina fötter och hans varma små ben trycker sig mot min rygg. Han är 6, snart 7, men kommer ändå alltid in till antingen oss eller A-V under natten. Måste känna någons vär...

Av EVL - 2 november 2021 11:34

Men HEJ! Har gått en hel graviditet snart utan att skriva ner ett jota. Har också haft ångest över det men med två andra barn och en badrumsrenovering som visade sig ta över halva huset så har inte tiden funnits.   Sommaren kom och gick och magen...

Av EVL - 4 maj 2021 16:00

Vecka 12 och livet känns lättare att leva. Jag är lite piggare och mår inte lika galet illa hela tiden. När jag ligger ner känner jag livmodern ungefär 5 cm ovanför blygdbenet. När jag är kissnödig på morgonen trycker livmodern upp urinblåsan eller...

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards