EttVanligtLiv

Alla inlägg under januari 2011

Av EVL - 22 januari 2011 14:52

Såhär ser det ut för mig denna cykel. Det starkaste testet har bleknat nu men det var ett positivt utslag på CD16. Clearblue visade dock negativt. Sen har det sett ut sähär varje gång jag testat. Förstår inte varför ägglossningen ska krångla den här gången?! Min cykel har ju hållit sig på 32-33 dagar sen i somras då vi blev av med bakterien...

Den enda gången det strulat var cykeln efter att jag gick över med 8 dagar, då ägget inte fäste. Så jäkla typiskt att vi skulle bli snuvade på det sista försöket innan TF.  

Av EVL - 21 januari 2011 16:09

Jag är nästintill sjukligt rädd för att kräkas. Det började när jag var ca 10 och såg min morfar nästan dö hemma. Har så starka minnen av att han kräktes i diskhon i köket. Senare låg han inne på sin säng och berättade för mormor att nu skulle han dö. Jag och min syster var självklart livrädda den kvällen men hos mig gjorde det permanent skada. Sen den dagen förknippar jag magsjuka med livsfara. Jag klarar nästan inte av att höra att någon i min närhet har varit eller är illamående.


När jag var 14 började man rapportera om en ny superkräksjuka (senare benämnd som vinterkräksjuka) som var här för att stanna. Kommer ihåg att de tillochmed hade med "den" i ett avsnitt av Rederiet. Det var nog en av de värsta dagarna i mitt liv. Jag låg ensam i mitt mörka rum och hörde det rapporteras om den utifrån tv-rummet. En sån otrolig skräck kom över mig och förstärkte min rädsla från upplevelsen med morfar. Den sitter i än idag, fastän jag blivit mycket bättre. Men skräck är det fortfarande.


Det blir absolut inte bättre av att E har ett jobb som gör att han måste vara uppe i människor hela dagarna. Jag är alltid livrädd från November till April för den där jäkla vinterkräksjukan!


Ni kanske förstår varför min arbetsvecka inte avslutades på bästa sätt när en av mina kollegor väldigt målande berättade hur hennes son hade legat och kaskadspytt hela natten! Nu sitter jag här och är skiträdd för att jag smittats av henne! Det är liksom en panikkänsla som äter upp mig innifrån. Det enda positiva är att jag kanske är för rädd för att bry mig om att ägglossningstestet ikväll kommer att vara negativt som alla andra dagar hittills...


Skickar extra varma kramar och tankar till Kix. Är så ledsen för er skull!

  

Av EVL - 21 januari 2011 08:35

Jag och E kunde sätta vårt hopp till ett sista försök innan utredningen i Härnösand drar igång. Vi kunde också känna oss ganska lugna med att min menscykel stabiliserat sig och inte var så lång längre.


Så vad händer? Jo, ägglossningen kommer inte och mensen kommer att bli över 37 dagar. Det är som om det måste finnas något varje månad som vi ske behöva oroa oss över... Varför är ägglossnignen försvunnen nu då? Kan det bero på att vi åt Pergotime förra månaden? Har jag en folikel som inte sprack som sitter kvar och förlänger mensen? Har jag PCO? Vaf*n är det som händer?!


Mamma försöker trösta och säga att jag ska släppa alla tankar på barn och bara vänta tills tiden hos TF, tills utredningen är klar. Men hon förstår inte, jag är så trött på att bara gå runt och vänta hela tiden. Vi har ängnat 1.5 år åt bara det. Vi borde ha ett litet barn hos oss nu.


Jag fick tag i tant L igår och berättade våra problem. Hon sa "kanske kom ägglossningen tidigare och du kanske är tidigt gravid. Det kan bli graviditet eller mens.Ta ett graviditetstest när mensen skulle ha kommit".

Visst, för ett par som inte har panik i bäbisvärkstaden kanske det skulle finnas en chans att bli gravid om ägglossningen kom tidigare. För oss är den chansen nästan lika med noll. Att ha sex för att det är kul och skönt existerar nästan inte längre. Vi fick till det halvspontant en gång för 12 dagar sedan, dvs CD8...


  

Av EVL - 19 januari 2011 15:24

Vi har missat den, eller så kommer den inte! Ägglossningsflytningarna är helt borta, tappen är inte längre mjuk *ja jag har koll på den ibland* och det gör ont i magen men inte på samma sätt som vid ägglossning. Det sticker och liksom svider mitt på magen runt livmodertrakten. Jag bara vet det, den kommer inte att komma...


Kroppen kanske gjorde en ansträngning igår när jag fick positivt utslag på testlagrets stickor (som är känsligare än clearblue) men nivåerna höjdes väl inte. Kanske får jag en sån där kul follikelcysta som förlänger mensen till över 40 dagar igen!


Det här händer bara för att jag varit så stensäker på att ägglossningen alltid kommer som den ska! Tar ett sista test när jag kommer hem från träningen ikväll, sen får det vara. Är så less på det här att jag skulle kunna spy på allt. Jävla skitkropp! FUNGERA SOM DU SKA!!!


På ett sätt blir jag mer och mer anti allt-som-har-med-barn-att-göra men samtidigt är det allt jag tänker på. Igår fick jag ett bryt och samlade ihop alla gamla graviditetstest och tillhörande kartonger. Det kändes så skönt att få slänga dom all världens väg. I nästa sekund stod jag och höll i våra bäbiskläder som bara ligger och väntar. Det måste hända något snart innan jag går under.

    


Av EVL - 19 januari 2011 11:16

Min pappa har skaffat sig en ny väldigt ung tjej. Det första jag tänkte på när han berättade det var "tänk om de får barn tillsammans!"


Hur skadad har man blivit igentligen?!

Av EVL - 19 januari 2011 09:17

Vi var på CD16 igår vilket i en ideal värld skulle betyda ägglossning hemma hos familjen ************. Jag testar en gång på morgonen och en på kvällen. Båda visade negativt.


Innan vi gick och la oss fick jag ändå ett infall att kolla om stegringen är på väg, kanske skulle ägglossningen komma imorgon istället? Det har hänt förr att ägglossningen kommer igång på CD17.


Testlagrets billiga sticka visade positivt! Jag blev såklart väldigt glad och lättad, tills jag skulle dubbelkolla med ett Clearblue digitalt ägglossningstest. Det visade såklart ett negativt resultat. Härpå följde en disskussion hemma hos oss. Sex nu eller sex imorrn var den stora frågan. Ägglossningen kanske är på g och sker inatt...hur skulle man veta? På Onsdag CD17 jobbar E till 22.30 vilket gör att vi inte kommer att kunna ligga med varandra förens någon gång på natten... Vi kom fram till att vi skulle ha sex tidigt på morgonen till CD17 *idag* och sen försöka få till det på natten till Torsdag.


Imorse klockan 6 stod jag därför yrvaken på toaletten och testade med både testlagrets sticka och ett Clearblue digitalt test. Resultlatet var att båda visade negativt... Vad ska detta betyda??


Det verkar vara något knepigt med ägglossningen denna gången. Ägglossningsflytningarna som började komma redan för ca en vecka sedan är nästan helt borta och magvärken är liksom konstant, det ökar inte som det brukar när det är dags att ägglossa. Har inte gett upp hoppet riktigt än men är det inte typiskt så säg?`


  

Av EVL - 18 januari 2011 09:21

Har precis druckit min 16:e flaska bidrottninggelé! Det smakar ju inte guld precis, nu får ägglossningen ta och komma... 

Av EVL - 17 januari 2011 10:25

  

Jag gjorde ett personlighetstest som jag hittade via Evelina. Detta blev resultatet:


Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.


  

Presentation

Maila EVL

ettvanligtliv@hotmail.se

Vissa känsliga inlägg är lösenordsskyddade. Vill du läsa - skicka ett mejl till mig och berätta vem du är. Tack!

Villhabarn.se

Min blogg finns numera också länkad från villhabarn.se

 

 

Det är en jättebra sida där information, articklar, forum och bloggar om barnlöshet samlats på en och samma ställe. Läs mer på www.villhabarn.se

 

 

Fråga mig

28 besvarade frågor

Kategorier

Länkar

Arkiv

RSS Feed

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards